Фокача с маслини, риган и розмарин

20/11/2016
"Дори в страната на ароматните фокачи, тази с маслини, ригани розмарин е призната за най-вкусната и ароматна "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче жива
  • вода - 3/4 ч.ч. хладка
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - за намазване
  • маслини - - 50 грама
  • риган
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин кубче жива мая се начупва в паничка. Към нея се прибавят хладката вода и захарта. Сместа се оставя за около десетина минути завита на топло.

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипва сместа с маята и захарта. Добавя се също олиото и солта. Може да добавите още около половин чаена чаша вода. Замесва се меко тесто.

Полученото тесто се оставя да втаса на топло за около половин час.

След като тестото втаса, се разточва на кръг. Разточеното тесто се прехвърля в тава, която е застлана с хартия за печене, и отново се оставя да втаса за около половин час.

След като втаса тестото, се помазва обилно със олио или зехтин. С пръсти се правят дупки в тестото. Отгоре си поръсва с предварително изчистените от костилките и нарязани маслини, риган и розмарин.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар