неделя, 23 ноември

Ципура по гръцки

Публикувана от:
Видяно: 18 837 пъти
Националност: Гръцка Кухня
Категория: Риба
Рецепта за Ципура по гръцки
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1

Необходими Продукти

  • ципура - 1 брой, по - голяма
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лимони - настърганата кори и сок от 1 брой
  • домати - 1 консерва или 3 - 4 пресни нарязани домати
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - около 1/2 глава червен, нарязан на кръгчета
  • маслини - 5 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на Ципура по гръцки

Почистете ципурата, но я оставете с главата и перката. Направете няколко резки с нож върху кожата й, посолете и натрийте с черен пипер. Полейте я отвътре и вън с лимоновия сок и лимоновата кора и я оставете да се маринова за 30 минути.

Застелете тава с хартия за печене. Нарежете дребно доматите, смачкани скилидки чесън, лука, нарязан на кръгове и маслините. Изсипете всичко това върху хартията, отгоре сложете ципурата и добавете сол и черен пипер по желание.

Сложете я да се изпече за 15-тина минути в предварително загряна фурна. Оставете я леко да изстине в тавата и поднесете.

4.4 от 21 Гласа

Отзиви (1)

  • 2
    0
    Отговор
    sylvie

    2012-06-26, Оценка 5 от 5 за Ципура по гръцки

    Приятелят ми, който сега прохожда в кухнята и още не знае копчетата на фурната я сготви вчера почти перфектно, което означава, че освен много вкусно е и лесно за изпълнение :)

Домашна и лесна рецепта за Ципура по гръцки. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни рецепти за Ципура по гръцки. Избрани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Ципура по гръцки в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.