Баклава по гръцки с ароматна плънка

21/11/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор254850581
"Истински ароматно и неустоимо изкушение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 339
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта. Прибавете брашното, бакпулвера, смлените орехи, стафидите, рендосаната кора от половин лимон и канелата. Разбъркайте добре цялата смес.

Намажете дъното на тавичка с олио и разстелете две кори за баница. Поръсете ги с олио и сложете отгоре още две кори.

Отгоре пак поръсете олио и така подредете половината пакет с кори, след което изсипете приготвената смес.

Върху нея продължете да подреждате корите за баница, като на всеки две кори поръсвайте по мъничко олио.

Най-отгоре с четка намажете последната кора с олио и сложете баклавата във загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 45 минути до златист загар.

Извадете баклавата и я оставете да се охлади, след което я нарежете на триъгълници.

Пригответе сиропа, като сварите водата със захарта и накрая прибавите една ванилия.

Залейте готовата баклава с още горещия сироп.

Оставете да престои така поне 3-4 часа, ако имате търпение може и повече.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар