Заешко със зеленчуци

21/11/2016
"Перфектното заешко с вкусни зеленчуци - това е нашето топ предложение за днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 248
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Заек - 2 кг
  • Картофи - 1 кг
  • Арпаджик - 500 г
  • Чесън - 1 глава
  • Гъби - 150 г мариновани
  • Моркови - 2 бр.
  • Доматена салца - 1 ч.ч.
  • Бяло вино - 1 ч.ч.
  • Вода - 1 к.ч.
  • Дафинов лист
  • Бахар
  • Сол
  • Олио
  • За овалване на месото
  • Брашно - 100 г
  • Чубрица - 2 с.л.
  • Червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 Щипка
  • Олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морковите. Нарежете ги на едро и ги сложете в голяма купа. Добавете гъбите, арпаджика, доматената салца, дафинов лист, бахар, сол и една необелена глава чесън.

Сипете 3 с.л. олио, разбъркайте и преместете продуктите в глинен съд.

Върху тях сипете водата и виното.

Объркайте брашното с чубрицата, червеният пипер и щипка сол.

Нарежете месото, намазнете го леко и го оваляйте в сместа. Наредете го върху зеленчуците и затворете хубаво глиненият съд.

Сложете в студена фурна, включете на 180 градуса и печете около 4 часа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар