Джолан чорба

21/11/2016
NEVIот NEVIПомощник Готвач 3x
"Задължително поднесете гореща и да видим кой вирус ще посмее да ви доближи. Отличен избор и при махмурлук "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 636
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г от джолан
  • лук - 100 г кромид
  • моркови - 100 г
  • картофи - 100 г
  • сок от кисело зеле - 300 мл
  • фиде - 50
  • олио - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 2 ч.л. зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте 2 литра вода в тенджера и сложете да заври.

Нарежете месото на дребни кубчета и сложете да се сварят, ако месото е било с кокал, може да сварите и него за повече вкус на бульона.

Когато месото поомекне, прибавете нарязаните на дребно зеленчуци.

Овкусете със сол, пикантината и олиото. Щом омекнат морковите и картофите, прибавете фидето и варете още 5-10 минути.

Свалете от котлона и застройте супата, като в купа разбиете киселото мляко яйцето и брашното и при непрекъснато бъркане добавяте от бульона.

Върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре.

Овкусете с чубрица, черен пипер кимион и нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар