Хрупкави картофени кюфтета с праз и сирене

21/11/2016
"Тези неустоимо вкусни хрупкави картофени кюфтенца ще ви оставят без думи."
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 235
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим картофите необелени, след това ги белим и намачкваме. Прибавяме към тях намачканото сирене, магданоза, двете яйца и предварително сотирания праз. Праза сотирах в загряло олио.

Овкусяваме и разбъркваме всички продукти.

Оформят се кюфтенца, овалват се в брашно, яйце и галета и се нареждат в намазана с олио тава и ги поливаме с олио.

Печем на 180 градуса.

Могат и да се изпържат по желание.

С добавка чеснов сос (кисело мляко, майонеза и чесън) стават неустоими.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар