Бишкоти с шоколадова глазура

21/11/2016
"Който е опитвал домашно приготвени въпроси, знае за каква вкусотия става въпрос, останалите ще трябва да се опитат да си представят "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 475
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За бишкотите
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 80 г
  • За глазурата
  • шоколад - 120 г
  • масло - 30 г
  • За слепване
  • сметана - 200 г
  • ягодово желе - 50 г
  • За поръсване
  • фъстъчен крокан
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте белтъците с половината от захарта на гъст сняг с помощта на миксер.

Разбийте жълтъците на пухкав крем с останалата захар.

Съединете белтъците с жълтъците постепенно и внимателно. По същия начин прибавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица.

Шприцовайте бишкоти в тава, застлана с домакинска хартия /аз използвах вестник/ с помощта на пош с подходящ накрайник.

Оставете разстояние между бишкотите. Поръсете ги с пудра захар и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване. Охладете.

Разтопете шоколада и маслотона водна баня.

Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем. Добавете желето и разбъркайте до хомогенизиране.

Слепете бишкотите с крем и потопете горната част в шоколадовата глазура.

Поръсете с фъстъчен крокан и оставете да се стегне шоколада.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар