Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен ориз със зелен фасул

Постен ориз със зелен фасул

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Постен ориз със зелен фасул
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
21/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Започваме да се чудим - грях ли е едно постно ястие да е толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 350 г замразен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • доматено пюре - 3 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза. Замразеният фасул обливаме с гореща вода. Лукът белим и нарязваме на ситно.

В олио (3-4 с.л.) и малко вода (2 к.ч.) задушаваме нарязания лук и замразения фасул. Като изври течността, ръсваме сол, черен пипер, червен пипер (1 к.л.) джоджен и къри на вкус.

Прибавяме измития ориз и с разбъркване наливаме топла вода (3 ч.ч.). Оставяме ястието да се вари на тих огън и когато оризът започне да омеква, прибавяме доматеното пюре (3 ч.л. или количество на вкус).

Варим ястието до готовност - всички продукти да са сварени и да остане с малко сос. При необходимост може да доливаме топла вода.

Сервираме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: