Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от спанак и домати

Яхния от спанак и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния от спанак и домати
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
22/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1-2
"Искате ли заедно да спазваме Коледните пости? Ето и нашето предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • домати - 1 ч.ч. червени, белени и нарязани на малки кубчета
  • лук - 2 бр.
  • спанак - 50 г замразен
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
  • брашно - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме нарязаният на средни парченца лук (2 бр.) да се задушава в олио (2-3 с.л.) и топла вода (1/2 ч.ч.). Като омекне и остане на мазнина, посоляваме на вкус, ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 к.л.) и захар (1 к.л.).

Прибавяме нарязаните домати и разбъркваме няколко пъти. Слагаме и замразения спанак заедно с нарязания на ситно зелен магданоз по вкус. Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и варим ястието приблизително 15-20 минути.

Като поуври, прибавяме с непрекъснато разбъркване разбито на кашичка с малко вода брашно.

Варим яхнията с брашното още 1-2 минути, без да слагаме капак на тенджерата. При необходимост доливаме вода или сгъстяваме с още брашно по вкус за гъстота на ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: