Праз с ориз и маслини за пости

22/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Постите дават възможност на кулинарите за развихрят въображението си! Ето още едно вкусно предложение, подходящо за пости "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 726
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се празът и се нарязва на ситно.

Загрява се олио в тенджерка, задушваме нарязания праз с малко сол да омекне. Измива се оризът и добре се отцежда, сипва се в тенджерката и се бърка да добие стъклен вид.

Добавя се доматено пюре, червен и черен пипер. Разбърква се, наливаме гореща вода да покрие ориза, овкусяваме със сол. Вари се на тих огън 20 минути, като се разбърква да не загори.

Ако е нужно, се долива още малко вода, накрая се прибавят и маслинките. Вари се още 2-3 минути, изключваме котлона и оставяме гозбата под капак, така оризът набъбва и става много вкусен.

Сервираме с мариновани чорбаджийски чушки и туршия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар