Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от царевица, алабаш и картофи

Яхния от царевица, алабаш и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния от царевица, алабаш и картофи
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
22/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Страхотно вкусна постна яхния с алабаш, която ще ви стане любима от първата лъжица"

Необходими Продукти

  • алабаш - 1/2 бр.
  • царевица - 1 ч.ч. варена замразена
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина (3-4 с.л.) и в него задушаваме с малко вода почистените и нарязани на парчета лук (2 бр.), а алабаша - (1/2 бр.) на кубчета. Задушаваме, докато се изпари течността.

Последователно прибавяме замразените царевични зърна (1 ч.ч.) и обелени и нарязани на кубчета картофи. Разбъркваме няколко пъти и подправяме с черен пипер на вкус, червен пипер (1 к.л.), сол на вкус и къри на вкус.

Ръсваме брашно (1-2 ч.л.) и наливаме топла вода (1 и 1/2 л). Варим яхнията, без да похлупваме, до сваряване на продуктите и сгъстяване на соса.

Преди да снемем от котлона, ръсваме скълцан ситно пресен магданоз. Сервираме ястието топло и поръсено с още магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: