Пица с кайма и гъби

22/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Ароматът на тази пица ни кара тактично да забравяме, че дънките ни стягат и да си отрежем второ парче "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Разтворете маята в част от топлата вода заедно със захарта.

Изсипете в брашното, прибавете солта и олиото. Замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса за час.

В тиган с малко олио запържете лука. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се позапържи, прибавете подправки на вкус и свалете от котлона. Оставете да се охлади.

Разделете тестото на две -три части (зависи от големината на тавите, с които разполагате).

Намаслете всяка тава и в нея разстелете тесто. Намажете с доматено пюре и разпределете върху всяка от плънката. Нарежете гъбите на полумесеци и ги разпределете върху пиците.

Поръсете с кашкавал и оставете за 10-15 минути да се отпуснат. Печете на 200 градуса около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар