Яхния от конско месо с картофи

21/01/2012
Бай Данчо
отБай ДанчоНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 210
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете конското месо на по-едри парчета, които трябва да овкусите със сол и черен пипер и да намажете с горчица. Оставете месото да се маринова за 40-50 минути в хладилник, покрито с капак.

След това загрейте малко масло в тиган и запържете конското, докато хване лека коричка. В по-голям съд загрейте другото масло и запържете накълцаните лук и моркови.

Щом омекнат, сипете конското при тях, долейте 60-100 мл червено вино и изчакайте алкохолът да се изпари.

Долейте доматеното пюре, разтворено в горещия бульон, добавете почистените и нарязани картофи и оставете да къкри до пълното омекване на месото и картофите.

Накрая добавете червения пипер и малко сол и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар