Печено конско месо с ароматни подправки

22/01/2012
Бай Данчо
отБай ДанчоНовак
"Не знаете какво значи наистина вкусно месо, докато не опитате конско месо по тази рецепта. Да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 036
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче конско месо и го шпиковайте с разполовени скилидки чесън. Хубаво го натъркайте със сол, черен пипер и горчица.

Залейте с ракията, покрийте съда и го оставете за 1 нощ в хладилник. На следващия ден го преместете в намазнена тава.

Добавете стръкчета мащерка, пресен кориандър и магданоз, бахар, кимион на вкус и долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата.

Покрийте с фолио и сложете да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна. Махнете фолиото и доизпечете до приятен загар.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

люси
люси
10.03.2012 18:39
много е вкусно
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв