Ориз с мляко на фурна по турски - Сутляш

21/01/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Един нестандартен прочит на любимото ни мляко с ориз. Неустоимо вкусно изкушение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222 621
  • Преглеждания за месеца1960
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза да се вари с 1 ч.ч. вода, докато се абсорбира течността. Долейте при леко разбъркване прясното мляко и захарта. Оставете да се вари 10 минути, след което бавно добавете отново при бъркане предварително разбитите нишесте, жълтъци с малко по-малко от 1/2 чаша вода.

Бъркайте, докато заври и оставете да ври 5-10 минути. Добавете след това ванилията и веднага разсипете сместа в огнеупорни купички. Към всяка добавете по малко вода. Наредете купичките в тава на водна баня и ги сложете в предварително загряна умерена фурна.

Пекат се само от горе до получаване на тъмно кафява кора. След като се извадят от фурната се покриват с чинийки отгоре. Поднесете ориза с мляко по турски охладен.подобни рецепти тук

5 17
4 9
3 3
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Jasmin Ivanova
Jasmin Ivanova
28.10.2016 16:27
Ето я и моята рецепта за сутляш:
7
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 20:47
При нас никога не съм го виждала запечен ще опитам изглежда добре. Ние си го правим само варен с мляко
3
2
Цветан
Цветан
01.03.2016 19:09
Ако жена ви ще пържи яйца...моля ви не изхвърляйте белтъците....ще стане като при мен....болииии.А така исках да я изненадам...
1
5

Виж всички коментари или напиши такъв