Бързи банички с извара и мас

23/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965618896
"Не сте яли банички с извара и мас, значи въобще не знаете какво значи вкусни банички "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница - 6 бр. фини
  • яйце - 1 бр. прясно голямо
  • извара - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мас - 2 с.л. разтопена
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • мас - за мазане при печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (2 с.л.) със сода за хляб (1 к.л.). Разбъркваме и като шупне, прибавяме разбито яйце (1 бр.), мас разтопена ( 3 с.л. ) и извара (1 ч.ч.).

Получената плънка, разбъркваме и разделяме на 6 части, за да има за всяка кора.

Слагаме на плота пред нас кора, прегъваме на вода и намазваме от плънката.

Сгъваме баничка - триъгълна или правоъгълна форма.

Когато всички банички са готови, изпичаме (изпържваме) в леко намазан с мас тиган, като слагаме по две или три банички (котлонът да не е много силен).

Обръщаме да се изпекат от двете страни до готовност. Поднасяме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар