Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно

23/11/2016
"Опитайте тези питки - постенето никога не е било толкова вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода. Накиснете и ечемика в топла вода за около 10 мин. Добавете го към маята. Прибавете захарта, солта, ръженото и бялото брашно.

Налейте хладка вода /около една чаена чаша/ и замесете тесто. Тестото е по-твърдо от обикновеното.

Оставете го на топло да втаса. Втасва трудно и бавно.

От готовото тесто оформете топчета. Разточете ги върху набрашнена повърхност и оформете питки.

Наредете ги в тава, посипете ги с брашно и направете разрези върху повърхността.

Изпечете ги в загрята фурна - 200 градуса до готовност.

Стават хрупкави и много вкусни!

Идеални за тези, които постят!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар