Постни сарми с кисело зеле, леща и ориз

23/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165921416
"Да, всички сме опитвали постни сарми, но толкова вкусни не бяхме вкусвали - хапвайте и си записвайте "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 129
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно праз (1/2 бр.). Задушаваме в олио (3 с.л.) и малко вода (1- 2 к.ч.) заедно с белен и нарязан ситно морков. Като омекнат продуктите и изври течността, прибавяме измития ориз и сварената леща.

Подправяме с черен пипер, мащерка и риган на вкус. Разбъркваме и наливаме топла вода (1 к.ч.).

Когато остане без течност, дръпваме от котлона и навиваме сарми със зелевите листа. Слагаме сармите в намазан с мазнина огнеупорен съд с капак. Наливаме топла вода до нивото на сармите и слагаме във фурната да се пекат до готовност.

Преди да извадим от фурната, махаме капака на тавичката, поливаме сармите с малко олио и запичаме леко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар