Запеканка с кисело зеле, ориз и леща

23/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312335
"Гласувайте да прекръстим тази вкусна запеканка на облизанка, за да знаят всички колко е вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата, заливаме с вода и сваряваме с щипка сол и щипка червен пипер до омекване. Отцеждаме от водата.

Праза почистваме, измиваме и нарязваме на малки парченца.

В олио (3-4 с.л.) запържваме нарязаните на ситно кисело зеле и праз, като по време на пържене прибавяме и нарязаните също на ситно, лук и морков. Наливаме малко топла вода и като омекнат и останат на мазнина, прибавяме измития ориз, черен пипер, сушен магданоз.

Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и когато водата се поеме от ориза, прибавяме сварената леща, разбъркваме и пресипваме сместа в намазана с мазнина тавичка.

Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.

Слагаме тавичката във фурната и запичаме на 200 градуса за 10-15 минути и изваждаме, заливаме с разбити яйце (1 бр.), щипка сода за хляб и брашно (1 ч.л.). Връщаме във фурната да се запече до златисто.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар