Пълнени ябълки с тиква и стафиди

23/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Завладяващ аромат, невероятен десерт, който грабна сърцето ни "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките. Внимателно почистваме целите ябълки от семената и внимаваме да не срежем. Трябва да се получат като чашки. Белим леко от кората.

Резена тиква белим и сваряваме в малко вода, като внимаваме да не преварим. Изваждаме сварената тиква от водата и отцеждаме. Слагаме в чиния и нарязваме на кубчета.

Смесваме със стафиди ( количество на вкус) и с ванилия (1 бр.). Разбъркваме леко получената плънка.

От алуминиевото фолио нарязваме квадрати, достатъчно големи, за да завием в тях всяка ябълка поотделно. Слагаме квадрат фолио на плота, намазваме леко с олио отвътре. Поставяме ябълка.

Слагаме във всяка ябълка кафява захар (по 1 к.л.) и после от плънката с тиква и стафиди. Поръсваме отново с кафява захар (по 2 к.л.) и поливаме малко олио.

Загъваме ябълките във фолиото и печем в нагрята на 200 г фурна за приблизително 10-15 минути. Изваждаме от фурната и внимателно, да не се изгорим от парата, разгъваме фолиото и отново за кратко запичаме ябълките във фурната.

Любителите на по-сладичко може допълнително да поръсят с пудра захар по вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар