Сиропиран сладкиш с банани

23/11/2016
"Диетите се правят само напролет, а този вкусен сладкиш се яде по всяко време на годината "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 619
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 80 г
  • масло - 1с.л.за намазване на формата
  • Сироп
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • банани - 6 бр.
  • канела - 1 ч.л. за поръсвани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта, а белтъците - на сняг. Добавете половината белтъци към жълтъците и разбъркайте с дървена лъжица.

Сипете брашното и отново разбъркайте. Накрая добавете останалите белтъци и внимателно разбъркайте. Намазнете тавичка с размер 24 см и изсипете сместа.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Направете от захарта и водата рядък сироп. Обелете бананите, срежете ги на две по дължина и ги добавете в сиропа. Оставете ги да врат не повече от две минути. Аз моите ги изпуснах и леко се разкашкаха.

Готовия сладкиш надупчете на няколко места и го полейте с няколко лъжици от сиропа. Изчакайте бананите леко да се охладят, наредете ги отгоре и поръсете с канела.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар