Облечени кюфтета със сос Бешамел и гъби

23/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Благоприличието изисква кюфтетата да бъдат облечени, лакомията също, а резултатът е зашеметяващ"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 732
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Към нея добавете лука, нарязан на ситно, и подправките. Хубаво размесете и оформете четири големи топки. Разстелете корите на плота. Срежете ги на две. Отделете 4 парчета, а другите две срежете на още две, за да се получат 4 малки парчета.

Вземете една голяма част и я намажете с малко олио. Поставете една топка кайма в средата и завийте кората. Вземете една малка част, пак леко я намажете с олио и поставете върху топката от кайма. Хубаво притиснете и поставете в намаслена тава.

По същия начин направете и останалите кюфтета. Сипете още малко олио и печете на 200 градуса за около 35 минути (или докато се зачервят).

В дълбок тиган сложете маслото. След като се разтопи, добавете брашното и разбъркайте. Налейте млякото, като бъркате енергично, за да не останат бучки (използвайте телена бъркалка). Като започне да се сгъстява, добавете сметаната, горчицата, сол и черен пипер на вкус. След 1 минута свалете соса от котлона.

Извадете тавата от фурната. Нарежете гъбите на филийки и ги разпределете между кюфтетата. Изсипете соса в тавата, като обливате и кюфтета.

Нарежете домата на колелца и поставете по едно на всяко кюфте. Поръсете ги обилно с настърган кашкавал и върнете във фурната за около 15 минути да се допекат.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар