Най-вкусните мариновани гъби

24/11/2016
Сергей Анчевот Сергей АнчевЧирак
"Най-вкусните мариновани гъби, за които си струва да умреш "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 050
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

За рецептата може да използвате диворастящи гъби - рижика, горска печурка, кладница /само младите/, зелена гълъбка, виолетка, масловка, но само ако добре ги познавате. Иначе се спрете на култивирани - печурка, кафява печурка, кладница, портабела, шиитаке.

Гъбите се почистват и нарязват на едро. Поставят се в подходящ съд с 0.5 л вода. Добавят се солта, оцетът, захарта, чесънът и бахарът. Варят се 10-15 мин.

Редят се горещи в загрят буркан заедно с едро нарязаните магданоз и целина. Заливат се с маринатата до ръба.

Капачката се затяга. Така имат трайност около месец.

Ако се стерилизират за 15 мин имат трайност 6 месеца.

Добре е да се сервират полети с висококачествен зехтин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар