Най-вкусните мариновани гъби

24/11/2016
Сергей Анчевот Сергей АнчевНовак
"Най-вкусните мариновани гъби, за които си струва да умреш "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг
  • морска сол - 1 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бахар - 5 зърна
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка

Начин на приготвяне

За рецептата може да използвате диворастящи гъби - рижика, горска печурка, кладница /само младите/, зелена гълъбка, виолетка, масловка, но само ако добре ги познавате. Иначе се спрете на култивирани - печурка, кафява печурка, кладница, портабела, шиитаке.

Гъбите се почистват и нарязват на едро. Поставят се в подходящ съд с 0.5 л вода. Добавят се солта, оцетът, захарта, чесънът и бахарът. Варят се 10-15 мин.

Редят се горещи в загрят буркан заедно с едро нарязаните магданоз и целина. Заливат се с маринатата до ръба.

Капачката се затяга. Така имат трайност около месец.

Ако се стерилизират за 15 мин имат трайност 6 месеца.

Добре е да се сервират полети с висококачествен зехтин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар