Домашна пица с кренвирш, кашкавал и риган

24/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Нищо против италианците, но по-вкусна от домашната пица с лютеничка, просто няма "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тесто
  • вода - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • гарниране
  • лютеница - 4 с.л. разредена
  • риган
  • босилек
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа, добавяме сухата мая, сол, захар, олио, хладка вода, разбърква се с вилица на тесто, после се измесва на средно меко тесто и се оставя да втаса за 30 минути.

В намазана с олио тава се разстила тестото на блат, отгоре се намазва с разредена с доматен сок лютеница, кръгчета кренвирши и поръсваме с риган и сух босилек.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути, изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме отгоре за 10 минути да се разтопи.

Нарязва се на парчета, сервираме веднага!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар