Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с кренвирш, кашкавал и риган

Домашна пица с кренвирш, кашкавал и риган

Домашна пица с кренвирш, кашкавал и риган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Нищо против италианците, но по-вкусна от домашната пица с лютеничка, просто няма"

Необходими Продукти

  • тесто
  • вода - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • гарниране
  • лютеница - 4 с.л. разредена
  • риган
  • босилек
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа, добавяме сухата мая, сол, захар, олио, хладка вода, разбърква се с вилица на тесто, после се измесва на средно меко тесто и се оставя да втаса за 30 минути.

В намазана с олио тава се разстила тестото на блат, отгоре се намазва с разредена с доматен сок лютеница, кръгчета кренвирши и поръсваме с риган и сух босилек.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути, изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме отгоре за 10 минути да се разтопи.

Нарязва се на парчета, сервираме веднага!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: