Агнешка супа с къри

24/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121666425596
"Сгряваща душата агнешка супичка със страхотен цвят и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста топла вода (1 и 1/2 л) и слагаме да сварим, като по време на варенето обираме образувалата се пяна.

Когато месото поомекне, прибавяме измити, белени и нарязани моркови и лук. Ръсваме къри на вкус. След 5-10 минути сипваме измития ориз (3 с.л.). Подправяме със сол, черен пипер, и чубрица на вкус.

Варим супата до готовност на всички продукти. Сварената супа застройваме с разтворено брашно (1 ч.л.) в прясно мляко (1/2 ч.ч.).

Изливаме получената застройка в супата и прибавяме краве масло (1 ч.л.) и варим супата още 1-2 минути без капак, като разбъркваме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!