Агнешка супа с къри

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Агнешка супа с къри
Снимка: Илияна Димова
4 / 5
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сгряваща душата агнешка супичка със страхотен цвят и аромат"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г без кост
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • прясно мляко - 1 /2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • къри
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста топла вода (1 и 1/2 л) и слагаме да сварим, като по време на варенето обираме образувалата се пяна.

Когато месото поомекне, прибавяме измити, белени и нарязани моркови и лук. Ръсваме къри на вкус. След 5-10 минути сипваме измития ориз (3 с.л.). Подправяме със сол, черен пипер, и чубрица на вкус.

Варим супата до готовност на всички продукти. Сварената супа застройваме с разтворено брашно (1 ч.л.) в прясно мляко (1/2 ч.ч.).

Изливаме получената застройка в супата и прибавяме краве масло (1 ч.л.) и варим супата още 1-2 минути без капак, като разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: