Манджа с шунков кренвирш и зеленчуци

24/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Това е ястие, за което не е нужно да тичате до магазина - само проверявате килера и хладилника "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кренвирши - 1 бр. шунков
  • зелен фасул - 200 г
  • замразен грах - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • босилек
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим и нарязваме кренвирша на кръгчета. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и запържваме кръгчетата кренвирш. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задушават нарязаният зелен фасул (200 г), замразеният грах (150 г) , настърган на ситно лук (който предпочита, може да нареже лука, вместо да настъргва).

Наливаме топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина. Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), брашно (1 с.л.), чубрица, босилек, черен пипер, сол на вкус и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.).

Разбъркваме и варим ястието приблизително 30-35 минути с открехнат капак, да не изкипи, и наливаме доматения сок. Прибавяме запържените кренвирши и ръсваме щипка захар. Варим още няколко минути.

По вкус може да долеем още вода или да сгъстим ястието допълнително с още една супена лъжица брашно разредено с малко вода, като оставяме манджата да поври с брашното още няколко минути, приблизително 1-2, и тогава дръпваме от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар