Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа с шунков кренвирш и зеленчуци

Манджа с шунков кренвирш и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Манджа с шунков кренвирш и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Това е ястие, за което не е нужно да тичате до магазина - само проверявате килера и хладилника"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 1 бр. шунков
  • зелен фасул - 200 г
  • замразен грах - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • босилек
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим и нарязваме кренвирша на кръгчета. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и запържваме кръгчетата кренвирш. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задушават нарязаният зелен фасул (200 г), замразеният грах (150 г) , настърган на ситно лук (който предпочита, може да нареже лука, вместо да настъргва).

Наливаме топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина. Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), брашно (1 с.л.), чубрица, босилек, черен пипер, сол на вкус и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.).

Разбъркваме и варим ястието приблизително 30-35 минути с открехнат капак, да не изкипи, и наливаме доматения сок. Прибавяме запържените кренвирши и ръсваме щипка захар. Варим още няколко минути.

По вкус може да долеем още вода или да сгъстим ястието допълнително с още една супена лъжица брашно разредено с малко вода, като оставяме манджата да поври с брашното още няколко минути, приблизително 1-2, и тогава дръпваме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: