Готвени картофи с патешко месо

24/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Класическото пиле с картофи има сериозен конкурент за трапезата ни в лицето на това ароматно патешко с картофи "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешкото месо и заливаме с вода. Кипваме, изливаме водата и отново измиваме добре (почистваме, ако има оставени пера). Заливаме месото с топла вода и сваряваме добре (патешкото месо увира по- трудно и е необходимо повече варене.

Дръпваме съда от котлона, изваждаме месото от бульона и обираме внимателно образувалата се патешка мазнина на повърхността (ще използваме и мазнината и бульона за готвене).

В тенджерка слагаме настърган лук, наливаме черпак бульон от варенето, патешка мазнина (3 с.л.), ръсваме черен пипер и сол на вкус и задушаваме, докато изври течността.

Като остане на мазнина, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и царевично брашно (1-2 ч.л.). Подправяме с чубрица на вкус. Наливаме бульон от патешкото месо до нивото на картофите.

Оставяме да се варят и прибавяме почистеното от костите и нарязано на парчета патешко месо.

Варим ястието до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар