Палачинки без яйца и мляко и с три вида брашно

24/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312475
"Побързайте, ако не сте опитвали такива палачинки досега, че скоро и последните две ще излапаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бяло брашно - 8 - 9 с.л. пшенично
  • шипково брашно - 1 с.л. или повече на вкус
  • ябълково брашно - 1 с.л. или повече на вкус
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода
  • олио
  • сладко
  • топинг - от плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме бяло брашно (8-9 с.л.), шипково брашно (1 с.л.), ябълково брашно (1 с.-л.), бакпулвер (1 к.л.) и кафява захар (1 с.л.). Може количествата на видовете брашна да е в предпочитано съотношение. Разбъркваме добре всички сухи съставки и към тях, като продължаваме разбъркване, постепенно наливаме хладка вода, докато получим рядко палачинково тесто. Оставяме тестото на хладно за 5-10 минути.

Печем палачинки в намазан с олио незалепващ тиган за палачинки. Палачинките да не са много големи, защото са по-мекички и по-трудно се обръщат при печене.

Внимаваме да са добре изпечени отдолу и тогава ги обръщаме да се запекат и от другата страна. Помагаме си с по-голяма шпатула.

Сервираме готовите палачинки със сладко по вкус и глазираме-намазваме с топинг от плодове.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар