Домашни вити банички

24/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120766124666
"Автентичният български вкус, който всяко дете заслужава да опита "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 113
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. пресни
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • мая - 1 /4 кубче прясна
  • сирене - натрошено сухо
  • брашно - 450 бяло тип
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в половината прясно мляко. Ръсваме захар (1/2 к.л.) , малко брашно и разбъркваме. Получената кашичка оставяме на топло и когато маята се активира, прибавяме другото прясно мляко, разбити яйца (2 бр.), сол (1 к.л.) и разтопено краве масло (1 /2 ч.ч.).

Разбъркваме и постепенно прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, да замесим еластично тесто. Оставяме завито с кърпа или полиетиленово фолио да втаса на топло.

Готовото тесто правим на топки. Всяка леко разточваме и с намаслени ръце, разтегляме на кора. Напръскваме с разтопено краве масло, слагаме натрошено сирене и навиваме на баничка.

Така приготвените банички слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Оставяме да втасат и печем в нагрята фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
Много вкусни банички! Благодаря за страхотната рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!