Шоколадов десерт Сахер в чаша

24/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Всеки Сахер да си знае чашата! Така няма да се сърдите, че са ви отрязали най-малкото парче "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 397
  • Преглеждания за месеца363
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за блата
  • черен шоколад - 100г
  • яйца - 3 бр
  • захар - 50 г
  • брашно - 50 г
  • масло - 75 г
  • бакпулвер - 1/4 ч.л
  • за пълнеж
  • сладко от кайсии - 1 бурканче
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за глазурата
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете натрошения шоколад и го разтопете на водна баня. Оставете да се охлади. Към него се прибавят жълтъците и хубаво се разбърква.

Отделно се разбиват белтъците. Прибавя се захарта и разбиването продължава. Внимателно се прибавят белтъците и брашното с бакпулвера към шоколадовата смес, като се редуват и се бърка с шпатула. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете и оставете да се охлади.

От блата изрежете 12 кръгчета. В купа смесете сметаната с пудрата захар и ванилията. В тенджерка загрейте сметаната и към нея прибавете шоколада и маслото. Бъркайте, докато се разтопят. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Сглобяване на десерта. В подходящи чаши поставете по едно кръгче блат. Сиропирайте го с алкохол, разреден с вода (коняк, ром, Бейлис и т.н).

Сложете пласт от сладкото и покрийте с второ кръгче блат. Сиропирайте и сложете част от сметановия крем. Хубаво загладете и залейте с глазура.

Така направете и останалите десерти. Оставете ги в хладилника да се охладят.

Украсете по ваш вкус.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар