Селска гозба с картофи, ориз и запръжка

24/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Искате вкусни идеи за постни ястия? Вижте най-доброто от Българската селска кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 597
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и сваряваме цели в подсолена вода (внимаваме да се се възварят).

Ориза измиваме в няколко води и също сваряваме в посолена вода. Когато е готов, изливаме водата и сипваме ориза в цедка да се отцежда.

Картофите изваждаме от водата, в която сме варили и нарязваме на кубчета.

Слагаме в купа и смесваме със свареният ориз. Ръсваме черен пипер и сол на вкус и оставяме на топло.

Лука белим и нарязваме. В олио (3 с.л.) и вода (1 к.ч.) слагаме нарязания лук. Подправяме с чубрица и риган на вкус. Задушаваме, докато изври течността и омекне.

Като остане на мазнина, ръсваме червен пипер (1/2 к.л. или повече на вкус) . Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона.

Към запърженият лук прибавяме ориза и картофите. Разбъркваме добре и сипваме в порционна чиния. Поръсваме ястието с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар