Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вити банички с ябълки и кафява захар

Вити банички с ябълки и кафява захар

Вити банички с ябълки и кафява захар
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не можем да им се наситим, втори път ги правим и пак не останаха да почерпим"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • плънка
  • ябълки - 4 бр. едри
  • кафява захар - 6 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • бисквити - 6 бр. с масло
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват от кората и се почистват семената, настъргват се на едро ренде в купа.

Сокът се изстисква, добавя се кафявата захар, канела и се разбърква добре с ябълките, да се смесят продуктите.

Вземат се две кори, първата се намазва с олио, върху нея поставяме втора кора и отгоре се разпределя плънка от ябълки, накрая се поръсва с две натрошени бисквити и навиваме на руло, което се завива на охлюв.

Така се оформят и останалите банички, нареждат се в намазана с мазнина тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изваждат се и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: