Постни лозови сармички с канела и стафиди

24/11/2016
"Търпение му е майката, търпение, канела и стафиди "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 190
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 50 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
  • канела
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лозови листа - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е подходяща за настоящите пости. Чудесно разнообразяване на менюто.

Изчистих си ориза, измих го добре и го запържих с черен, червен пипер, сол, джоджен, канела и стафиди.

Когато стана стъклен, сложих една лъжица дом. пюре и вода, колкото да го покрие.

Оставих да поеме водата, приготвих си листа и започнах най-важния процес - свиването на сармите.

Готовите сармички наредих в тавичка, в средата сложих ориза, който ми беше останал, налях вода да ги покрие и наредих върху тях нарязан на шайби лимон.

Пекох, докато изври водата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар