Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с праз и лук

Огретен с праз и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Огретен с праз и лук1 / 2
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • праз - 1 и 1/2 кг
  • лук - 1 бр.
  • олио
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 5 с.л. настърган
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и измиваме добре. Нарязваме на парченца, лука нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) слагаме нарязания лук да се запържи. Прибавяме и праза. Наливаме виното и задушаваме до омекване.

В отделен съд в малко мазнина запържваме брашното, наливаме прясно мляко и сока от пържене на праза. Варим соса до сгъстяване и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

В тавичка, намазана с мазнина, сипваме праза и лука и заливаме със соса.

Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме в гореща фурна на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: