Маслени сладки с локум и пудра захар

25/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312555
"Хрупкави отвън, с локум отвътре - как да им се насити човек?"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 682
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме кисело мляко (1 ч.ч.) с бакпулвер (1 ч.л.). Към тях прибавяме пресни жълтъци (2 бр.). Разбъркваме хомогенно и наливаме разтопено краве масло (1 к.ч.). Прибавяме пудра захар (1 к.ч.), ванилия (1 бр. пакетче) и няколко капки есенция ром.

С бяло брашно, колкото поеме, замесваме еластично тесто (да не е много твърдо, за да може да разточваме лесно). Оставяме тестото за няколко минути, завито с полиетиленово фолио, и после разточваме кора върху набрашнена повърхност и изрязваме кръгчета.

В средата на всяко кръгче слагаме парченце локум. Прегъваме кръгчетата на две, така че локумът да е в средата, и притискаме крайчетата добре, да не се разтварят по време на печене (може преди да прегънем, да намажем периферията на кръгчетата с малко разбит белтък).

Подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина, и слагаме в нагрята фурна. Печем кратко на 170 градуса, за да не се препекат.

Готовите сладки поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар