Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Хрупкави кубчета тофу

Хрупкави кубчета тофу

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Хрупкави кубчета тофу1 / 2
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
24 бр.

Необходими Продукти

  • тофу - 600 г соев кашкавал
  • соеви кълнове - 1 ч.ч.
  • фъстъци - 1/4 ч.ч. печени, без сол
  • морков - 1 бр.
  • кориандър - 1 щипка
  • олио
  • За чили сос
  • люти чушки - малки, червени
  • чесън - 2 скилидки
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вряла вода 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се нарязва на кубчета (24 бр.), които се замразяват във фризера. Замразените кубчета се пържат в силно сгорещена мазнина, докато покафенеят и се надуят. Оставят се да изстинат.

След това им се прави прорез и се оформя нещо като джоб.

В купа се смесват кълновете, фъстъците, нарязания на ситно морков и кориандър. Всичко се размесва добре, след което се взема от сместа и се пълнят джобчетата.

За приготвяне на чили соса смесваме ситно нарязаните чушки, счуканите скилидки чесън, кафявата захар, соевия сос, оцета и водата.

Поставяме ги в тиган да заври сосът. Необходимо е около пет минути варене, колкото да се сгъсти.

С приготвения сос се заливат соевите кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: