Истинска Луканка

25/11/2016
Калиновот КалиновНовак 1x
"Ако искате наистина вкусна луканка, трябва да си я направите сами и то по тази рецепта И да не забравите да почерпите "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 958
  • Преглеждания за месеца6386
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • сол - 200 г
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 8 г
  • бахар - 8 г
  • индийско орехче - 4 г
  • захар - 20 г
  • сух чесън - 10 г
  • свински черва

Начин на приготвяне

Нарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре.

Оставете каймата така 2-3 дни да престои (задължително на хладно място или хладилник).

Преди да почнете пълненето на луканката, размесете каймата отново.

Хубаво е червата да са номер 10 - така съхненето ще е по-бързо, само внимавайте при пълненето да не остава никакъв въздух.

Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Калинов
Калинов
01.12.2016 17:55
Не всички снимки са актуални за тази рецепта но в никакъв случай не слагайте брашно
0
0
Tanq
Tanq
29.11.2016 09:34
neshto ne mi stana qsno,na edna ot snimkite sa nabrashneni..koga slagate brashnoto?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв