Истинска Луканка

25/11/2016
Калинов
отКалиновНовак722411
"Ако искате наистина вкусна луканка, трябва да си я направите сами и то по тази рецепта И да не забравите да почерпите "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 112
  • Преглеждания за месеца4834
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • сол - 200 г
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 8 г
  • бахар - 8 г
  • индийско орехче - 4 г
  • захар - 20 г
  • сух чесън - 10 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре.

Оставете каймата така 2-3 дни да престои (задължително на хладно място или хладилник).

Преди да почнете пълненето на луканката, размесете каймата отново.

Хубаво е червата да са номер 10 - така съхненето ще е по-бързо, само внимавайте при пълненето да не остава никакъв въздух.

Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
21.10.2017 23:30
Чудесна рецепта. От много години правя наденици по много близка до тази рецепта. Винаги са отлични. Слагам по-малко сол-22гр. на килограм месо.
2
0
Калинов
Калинов
01.12.2016 17:55
Не всички снимки са актуални за тази рецепта но в никакъв случай не слагайте брашно
3
0
Tanq
Tanq
29.11.2016 09:34
neshto ne mi stana qsno,na edna ot snimkite sa nabrashneni..koga slagate brashnoto?
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.11.2016 09:46
това не е брашно, а благородна плесен, не слагайте никакво брашно
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв