Кюфтета с бял боб

25/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162181745710
"Да знаете, че вкусните пържени кюфтенца са най-точната подправка за бял боб "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва със студена вода за една нощ, на сутринта водата се изхвърля и наливаме нова вода.

Слага се на котлона да се вари, като се добавя ситно нарязан лук и морков на кубчета.

Към края на варенето се добавя настърган домат, червен пипер и подправки, оставя се да кипне и бобът е готов.

Каймата се омесва с чубрица, кимион, черен пипер и се оформят малки топчета.

Овалват се в брашно, но може и без него, и се пържат в загрято олио.

Сервираме порция в чиния, гарнирано с две кюфтенца.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар