Моята уникална солена торта

25/11/2016
Теодора Мещероваот Теодора МещероваПомощник Готвач 1x
"За всеки повод или без повод, за всеки празник или делник - поднесете парче от тази уникелна солена торта! И да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 344
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка. После се добавя млякото и пак се разбива. Когато млякото и яйцата да добре разбити, към тях започва да се добавя брашното, като непрекъснато се бърка. Сместа трябва да стане гъста като боза. Ако брашното, което съм посочила, ви е малко, добавете още.

Включвате котлона на средна степен и слагате среден на големина тиган. Капвате малко олио. Изчаквате хубаво да загрее и когато е готово, слагате от сместа с помощта на черпак, който също да е среден на размер. Разстилате навсякъде от сместа с помощта на въртеливи движения на китката и така изпичате всички палачинки. Хубаво е да сложите в палачинковата смес и малко олио.

Докато се пекат палачинките, си пригответе продуктите за плънката. Кренвиршите се нарязват на шайби, луканката и суджукът - на тънки парчета, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се нарязват на ивици, маслините се разцепват на две половинки.

Щом и палачинките и продуктите са готови, е време да започнем реденето на тортата. В подходящ поднос сложете първата палачинка и я намажете с майонеза. Поръсете с кашкавал, сложете от краставичките, луканка и ивици чушка. Поставете втората и я намажете с лютеница. Поръсете от сиренето, добавете суджук, маслини, краставички. Третата палачинка намажете с маргарин. Сложете кашкавал, чушка, маслини, кренвирши.

Така редувайте, докато ви свършат палачинките. Когато тортата е сглобена, я намажете цялата с майонеза. Отстрани я полепете цялата с настъргани кисели краставички, отгоре поръсете с кашкавал.

С белачка обелете морковите и направете розички от обелките. Закрепете ги добре отстрани към тортата. Между всяка сложете половин маслинка. Отгоре подредете кренвирш и ивици чушка.

Направете още една роза от морковена облека и я сложете в средата на тортата. Отстрани подредете маслинки и това е.

Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник.

Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар