Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Моята уникална солена торта

Моята уникална солена торта

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018102
Моята уникална солена торта
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 5
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"За всеки повод или без повод, за всеки празник или делник - поднесете парче от тази уникелна солена торта! И да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • За плънката
  • кисели краставички - 1/2 буркан (200 - 300 г)
  • майонеза - 2 кофички (по 150 - 200 г)
  • лютеница - 1 буркан (400 г)
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 150 г
  • червена чушка - 2 бр.
  • домашен суджук - 1 бр.
  • луканка - 1 бр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • маслини - 200 г без костилка
  • маргарин - 250 г
  • За украса
  • моркови - 2 бр.
  • маслини - 50 г
  • кисели краставички - 3 бр., настъргани
  • червена чушка - 1 бр.
  • кренвирш - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка. После се добавя млякото и пак се разбива. Когато млякото и яйцата да добре разбити, към тях започва да се добавя брашното, като непрекъснато се бърка. Сместа трябва да стане гъста като боза. Ако брашното, което съм посочила, ви е малко, добавете още.

Включвате котлона на средна степен и слагате среден на големина тиган. Капвате малко олио. Изчаквате хубаво да загрее и когато е готово, слагате от сместа с помощта на черпак, който също да е среден на размер.

Разстилате навсякъде от сместа с помощта на въртеливи движения на китката и така изпичате всички палачинки. Хубаво е да сложите в палачинковата смес и малко олио.

Докато се пекат палачинките, си пригответе продуктите за плънката.

Кренвиршите се нарязват на шайби, луканката и суджукът - на тънки парчета, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се нарязват на ивици, маслините се разцепват на две половинки.

Щом и палачинките и продуктите са готови, е време да започнем реденето на солената торта. В подходящ поднос сложете първата палачинка и я намажете с майонеза. Поръсете с кашкавал, сложете от краставичките, луканка и ивици чушка. Поставете втората и я намажете с лютеница.

Поръсете от сиренето, добавете суджук, маслини, краставички. Третата палачинка намажете с маргарин. Сложете кашкавал, чушка, маслини, кренвирши.

Моята уникална солена торта е готова.

Така редувайте, докато ви свършат палачинките. Когато тортата е сглобена, я намажете цялата с майонеза. Отстрани я полепете цялата с настъргани кисели краставички, отгоре поръсете с кашкавал.

С белачка обелете морковите и направете розички от обелките. Закрепете ги добре отстрани към тортата. Между всяка сложете половин маслинка. Отгоре подредете кренвирш и ивици чушка.

Направете още една роза от морковена облека и я сложете в средата на тортата. Отстрани подредете маслинки и това е.

Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: