Сиромашки гювечета

25/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115964313205
"Сиромах човек, страшен кулинар - опитайте и се уверете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 346
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите и слагаме да се сварят в подсолена вода цели, без да белим. Готовите картофи (проверяваме с вилица дали са сварени) изваждаме от водата и охлаждаме. Белим и нарязваме на кубчета.

Намазваме с олио отвътре гювечето. В купа смесваме кубчетата сварени картофи, натрошено сирене (150-200 г) и нарязан ситно праз (4-5 с.л.). Подправяме сместа с чубрица на вкус и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в гювечето, похлупваме с капачето, слагаме във фурната и включваме на 200 градуса. Печем приблизително 20-30 минути.

Изваждаме гювечето и счукваме в средата на картофите и сиренето цяло яйце.

Поръсваме с червен пипер (лют или сладък по вкус). Слагаме парченце краве масло и връщаме гювечето във фурната, да се стегне яйцето.

Поднасяме с пресен магданоз и люта пиперка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар