Яхния от зелен фасул с картофи

25/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466023456
"Раз-два и вечерята е готова - бързо, лесно и вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 269
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 - 600 г
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • лук - 2 - 3 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. за зелен фасул и зрял боб Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белим, измиваме и нарязваме на едри кубчета. Лука белим и нарязваме на ситно. Зеленият фасул измиваме с топла вода.

В олио и малко вода задушаваме нарязания лук. Като остане на мазнина, последователно прибавяме замразения зелен фасул и картофите. Ръсваме черен пипер, пушен червен пипер (1 к.л.) и подправка Пикантина (1 с.л. или по вкус. Прибавяме брашно (1 с.л.) разбъркваме и наливаме топла вода (6-8 ч.ч.).

Варим яхнията до готовност. При необходимост може да сгъстим с още малко брашно или да разредим с топла вода.

Поднасяме ястието топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар