Бисквитена торта Мече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Бисквитена торта Мече
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Време е да позволите на младата смяна в кухнята да направи първите си крачки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 бр., шоколад
  • захар - 2 с.л.
  • черен шоколад - 1 бр.
  • желатин - 1 бр.
  • бисквити - 1 малка опаковка Закуска
  • за белия крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 2 с.л.
  • пудинг - 1 бр., ванилия
  • бял шоколад - 1 бр.
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе белия крем. Сварете 1/3 от млякото заедно със захарта. В другата част разтворете пудинга и го изсипете във врящото мляко. Бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Прибавете шоколада и предварително накиснатия в малко студена вода желатин. Разбъркайте, за да се разтопи. Пригответе си силиконова форма-мече.

Изсипете белия крем в лапичките и муцунката на мечето. Оставете формата в хладилника да се охлади и стегне кремът. През това време пригответе кафявия крем по същия начин като белия крем. Оставете леко да се охлади и към него прибавете натрошените бисквити.

Разбъркайте внимателно и изсипете сместа във формата. Хубаво загладете и върнете обратно в хладилника да се стегне напълно. След това внимателно обърнете тортата върху подходяща подложка и отстранете формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: