Царевични сладки

26/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"За празничната трапеза, за скъпи гости или просто за похапване - тези царевични сладки са идеални "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 242
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 80 г
  • бяло брашно - 80 г
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 125 г, растително
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте двата вида брашно. Добавете пудрата захар, ванилията и студеното масло.

С ръце хубаво размачкайте маслото и замесете меко тесто.

Застелете тава с хартия за печене. От тестото оформете 20 малки топчета. Подредете ги в тавата и печете на 180 градуса около 10 минути (като се зачервят отдолу, ги вадете).

Оставете да се охладят и ги поръсете с пудра захар.

Получават се много вкусни, лесни и икономични сладки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар