Шоколадово-портокалова торта с кандирани череши

25/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Страхотна торта, която е подходяща за най-големите празници и най-обичаните хора "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • черен шоколад - 400 г
  • сметана - 400 мл
  • сладко - 50 г, от портокалови корички
  • какао
  • кандирани череши
  • за сиропиране
  • портокалов сок - или алкохол, разреден с вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Прибавете олиото, сока и накрая пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 15 минути.Извадете и оставете да се охлади.

Затоплете сметаната, без да завира. Прибавете натрошения шоколад и бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади и я приберете в хладилника за 1-2 часа. Извадете и разбийте на пухкав крем.

Нарежете блата на 4-5 ленти. Вземете една лента и я сиропирайте с портокалов сок. Намажете лентата с част от крема, поръсете от портокаловите корички и завийте на руло.

Поставете ринг в чиния и поставете рулото в средата.По същия начин направете и останалите продукти, като завивате лентите с крем последователно. Стегнете ринга и оставете тортата за 2 часа да стегне.

След това я освободете от ринга и цялата я измажете с част от останалия крем. Направете розички от крема, поръсете с какао и шоколадови пръчици. Поставете върху всяка розичка по 1 черешка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар