Торта Скръндза

26/11/2016
"Икономична, но много вкусна и ароматна торта, каквато практичните домакини правят "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 154
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 600 мл
  • захар - 6 с.л.
  • грис - 6 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • бисквити - 3 бр. обикновени
  • банан - 1 бр.
  • захарни топчета - 1 с.л. цветни
  • ванилия - 1 бр.
  • орехови ядки - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се на котлона тенджерка с вода и захар да заври. Сипва се грисът и се бърка, докато сгъсти на слаб огън, сваля се от котлона, добавя се ваниловата захар и маслото и се разбърква, докато се разтопи.

В купичка се натрошават ситно бисквитите, смесват се с канелата и нарязан на ситно обелен банан.

В стъклена купа или тавичка, намазана с масло, се сипва половината от гриса, отгоре се разпределя бисквитеният слой и покриваме с останалия грис.

Оставя се за малко да стегне, поръсваме с канела, захарни топчета и гарнираме с орехови ядки.

Поднасяме тортата охладена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!