Класическа боб чорба

22/01/2012
Бай Данчо
отБай ДанчоНовак
"Любим вкус на мнозина, с който ще отгледаме и децата си!"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 269
  • Преглеждания за месеца1495
  • Преглеждания за седмицата169
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете предварително накиснатия боб с 2 л вода да кипне. Оставете го да ври около 15 минути. Отцедете го и го сложете отново на котлона, но с 3 л гореща вода.

Оставете да ври за около час и 30 минути без да покривате с капака плътно. Добавете предварително почистените и нарязани ситно лук, моркови, чушки.

След час добавете обеления и нарязан домат. Запържете брашното в сгорещеното олио, до получаване на златист цвят. Добавете червен пипер, разбъркайте за кратко и разредете с малко от бульона на боба.

Прибавете запръжката в тенджерата, като разбърквате. Кипнете отново за 5 минути, свалете тенджерата и добавете ситно нарязаните магданоз и джоджен.подобни рецепти тук

5 27
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

батко радко
батко радко
17.05.2018 09:05
Според мен това е по-скоро боб яхния, а не чорба. В чорбата според мен не се слага запръжка.
3
0
PP
PP
27.09.2015 17:12
прфектно, само добавих един ситно нарязан на кубюета картоф
2
4
Rino12
Rino12
21.12.2014 16:01
Много сложно... :-)))
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!